Bij Tandarts Arman Alojan kunt u ook terecht voor implantaten.
Maak voor een passend advies een consult afspraak!

Wat zijn implantaten eigenlijk?

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroon, brug, of kunstgebit.

Implantaat en kroon in 1 dag!

In 1 dag een implantaat en kroon zodat u niet zonder tand of kies hoeft te lopen? Dat is in veel gevallen mogelijk! Vraag ons naar de mogelijkheden en maak een consult afspraak!

Is Implanteren pijnloos?

Omdat er geen zenuwen lopen in het kaakbot is implanteren pijnloos. Het plaatsen van implantaten hoeft ook niet voor langdurig ongemak te zorgen. Een plaatselijke verdoving in het tandvlees zorgt er voor dat u geen pijn voelt tijdens de behandeling. Implantaten worden van titanium gemaakt wat makkelijk wordt geaccepteerd door het lichaam.

Wanneer heb je een implantaat nodig?

Als je een tand of kies mist kan je een implantaat laten plaatsen. Op het implantaat wordt dan een kroon geplaatst. Mis je meerdere tanden of kiezen dan kan er ook een brug geplaatst worden of een verankering voor je gedeeltelijke kunstgebit (frame of plaatje).
Draag je een kunstgebit en is er te weinig houvast in de kaak waardoor het kunstgebit niet (meer) goed zit, dan kunnen er 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Daarna wordt er een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten (klikgebit).

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een kunstgebit die vast wordt gezet op implantaten en biedt uitkomst wanneer er te weinig houvast bestaat voor een reguliere prothese. Een kunstgebit heeft bij vaak de voorkeur dankzij de lage kosten en de vergoeding die er eens per vijf jaar voor beschikbaar is vanuit de basis zorgverzekering. Wanneer een regulier kunstgebit niet meer een goede oplossing is, bijvoorbeeld omdat het gebit geen houvast heeft of er grote kokhals neigingen zijn dan is een klikgebit – ook wel kunstgebit op implantaten genoemd – in veel gevallen een goede oplossing. Een klikgebit wordt op meerdere implantaten in de kaak vastgezet. We zorgen met de implantaten als het ware voor steunpunten, die de basis bieden voor gebit dat op de implantaten wordt bevestigd. In tegenstelling tot een normaal kunstgebit is een klikgebit niet door uzelf uitneembaar. Nooit meer last van los zittende prothese of onzekerheid of het kunstgebit misschien uitvalt tijdens praten of eten!